27 Mayıs 2015 Çarşamba

HAFTANIN KİTABI "KOCAN KADAR KONUŞ DİRİLİŞ"

    Efsun ve Sinan' ın hikayesine kaldığımız yerden devam ediyourz. Asansörde değil ama hastane de. Nasıl mı? Efsun, Sinan' a evlilik teklifi ettiğinde asansör bile bu durumu kaldıramaz ve teli kopar. Efsun gözlerini hastane de açar. Kızlar ordusu yine tepesinde, Efsun' a laf yetiştirirken, onun tek düşündüğü Sinandır. Acaba ne tepki verecek?

   Hastane de karşılaşan aileler ve evlilik sürecinde olan gelişmelere Efsun ne tepki verecek? Sinan ve Efsun evlenebilecek mi? Biz kadınlar tek kaynanaya dayanamazken; Efsun kaynanasının kaynanası Cavide' ye dayanabilecek mi?

   Üresin ve Türesin ortalığı nasıl karıştıracaklar? Sinan' ın arkadaşları ile tanışan Efsun, onlara karşı nasıl davranacak?

    Merkür, evlilik tarihimizi nasıl etkikeyebilir? Bir insanın soyadı, kendinden daha fazla önemli midir? 

   Sabahattin Ali ve kızı Filiz Ali, Efsun' a nasıl yardımcı olacaklar?

   Bu soruların cevabı kitapta.. 

   Ben size daha fazla bilgiyi tabiki vermeyeceğim. Okurken heyecanlanın, gözünüzün önünde sahneleri canlandırın. Kendinizi Efsun' un yerine koyun. 

   Kocan Kadar Konuş kitabını okuyup, filmini izlemekten de inanılmaz keyif almıştım. Bu kitabı da bir günde bitirdim ve filmi de merakla bekliyorum. 

   Teşekkürler Şebnem Burcuoğlu ve Dex Plus yayınları.

   " Zaman, namlunun ucundan rasgele havaya atılmış bir kurşun gibi ilerler. Zamanı durduramayız, geriye alamayız. Çok küçüğüz onun karşısında. Bu yüzden hızlı düşünmemiz, hızlı karar vermemiz, hızlı seçmemis, kırdıysak hızlı telafi etmemiz, istenmiyorsak hızlıca gitmemiz gerekir kendi iyiliğimiz için. Ne yazık ki zamanı oyalama lüksümüz yok. "


1 yorum: