25 Şubat 2016 Perşembe

HAFTANIN KİTABI ''YARATILIŞ SIRRI''

   İngiltere' de yaşayan başarılı bir gazeteci Rob; arkeolojik çalışmalar hakkında bilgi toplamak ve yazı dizisi oluşturmak için Şanlıurfa' ya gönderilir. Alman arkeologların buldukları, basının gündeminde olan taşlar, yeraltı şehirleri ve daha fazlası. Bu görev önemliydi ve Rob' a verilmişti.

   Bir tarafta ise; İrlanda' da işlenen korkunç cinayetler. Kafa derisi yüzülenler, göğüslerine davut yıldızı çizilerek vahşice öldürülenler.
 
   Rob, Şanlıurfa' ya vardığında kazı alanı yapılan bölgeye gider, Göbekli Tepe' ye. Burası M.Ö 10.000li yıllara dayanan bir yerleşim alanı. İncil' e göre; ilk insanın yaratıldığı ve burada yaşadığı bir yer. Rob, burada Christine ve Franz ile tanışır. Amacı; onlardan bilgileri almak, araştırmasını yapmak, fotoğrafları çekmek ve yazılarını hazırlayarak, ülkesine geri dönmektir. Fakat hiç bir şey Rob' un düşündüğü gibi gerçekleşmeyecektir. Kazılarda çıkarılan ilgisini çeker. O dönemde yaşananları, kazıdan çıkarılanları gördükçe merakı fazlasıyla artar.

   Rob, Franz' ın evinden ayrılırken; ilk başta ilahi sesi sandığı seslerin, bir beddua olduğunu öğrenir. Christian, Rob' un ilahi sandığı sözlerin Di-Nura yani çok eski bir beddua olduğunu, Mezopotamya döneminden kalma bir lanet olduğunu anlatır. Bu beddua ile yok etme cini göreve çağrılır. Hedef aldıkları kişi kısa bir süre sonra ölür.

    Ve enterasan şekilde bir kaç gün içinde Franz ölür.

  Christian ve Rob, Franz' ın kazı çalışmalarında neler bulduğunu öğrenmek için, araştırma içine girerler. Franz' ın yazdığı notlardan yola çıkarak, gizemi çözmeye karar verirler. Notları çözebilmek için Franz gibi düşünmek gerekirdi ve o bir Almandı. Her şeyi ince ince planlardı, ancak kendisinin anlayabileceği şekilde notlar alırdı. Bu sandıkları kadar kolay olmayacaktı. Rob ise bunu çözmüştü. Notlar ve ayetler bir aradaydı, sadece birleştirmek gerekiyordu. 

   İlk önce polis memuru Kiribali, şehri terk etmeleri konusunda ikisini de uyardı. Onun sözünü uymayarak başını belaya sokan Rob ve Christian, apar topar ülkelerine geri gönderildi. Onlar ise İstanbul' da kalarak, planlarına devam etmeleri gerektiğini düşündüler. Çünkü Yezidiler ile ilgili ilginç bilgilere ulaşmışlardı.

   Ve kitabın geri kalanında işler daha fazla karışır. Önce Irak' a giderek Yezidiler hakkında bilgi toplamaya çalışan Rob, ölümden kıl payı kurtulur. Doğruca ülkesine gönderilir. Yazı dizisini ise; öğrendiği bilgiler sayesinde tamamlar.

  Tam her şey bitti dediğinde; İrlanda' daki cinayetleri işleyen katil ve çetesi ile gazeteci karşı karşıya geliyor. Çetenin başındaki adamın istediği ise; Kara Kitap. Bunun yerini bilen ise sadece gazeteci.

  Kitap sürükleyici, elinizden bırakamıyorsunuz. Yazılanlar ise muhteşem. Bir sürü bilgi içerisinde harmanlanmış. Şanlıurfa' nın tarihini öğreniyor, seri katillerin IQ larının fazlasıyla yüksek olduğunu öğreniyorsunuz. Mide bulandıracak şekilde işlenen cinayetlere ise söyleyebilecek bir lafım yok. Dehşete düşürse bile, kitabı bırakmak imkansız.

O zaman herkese keyifli okumalar diliyorum.


YARATILIŞ SIRRI
TOM KNOX
PEGASUS YAYINLARI
526 SAYFA


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder