MALZEMELER:
4 bardak buğday
1.5 bardak nohut
1.5 bardak kuru fasulye
4 bardak şeker
250 gram kayısı
250 gram kuru üzüm
1 paket vanilin
1 cay bardağı süt
Bir portakal kabuğu
Üzeri için:
Nar
Kuş üzümü
Fındık ya da ceviz
Tarçın
Hindistan cevizi
Süslemesi tamamen size kalmış :)
Akşamdan, buğdayı, nohutu ve kuru fasulyeyi ayrı kaplarda üzerini geçecek şekilde sıcak su ile ıslatın ve ağızlarını kapatın.
Sabah düdüklü tencere de ayrı ayrı olacak şekilde, kuru fasulye ve nohutu haşlayın. Yaklaşık 15-20 dakika olacak şekilde kaynatın. Sure düdüklü tencere kaynadıktan sonra başlar. Başladıktan sonra süzün ve bir tabağa alın.



Kayısıları küçük küçük doğrayın ve yıkayın. Sonra bir kabın içinde üzerini geçecek şekilde sıcak su dökün ve bekletin. Kuru üzümleri de yıkayın ve bir kaba aktarın, üzerine sıcak su dökün ve ağzını kapatın. İkisi de şişeceklerdir.
Portakalın kabuğunu arzu ederseniz rendeleyin, arzu ederseniz minik minik doğrayın. Üzerine su ilave edin ve küçük bir tencere de kaynatın. Çıkan acı suyunu dökün.


Bu miktarlara göre yapıldığında 20 kase aşure çıkıyor.
Arzu ederseniz kaynama aşamasında, karanfil ya da Gül suyu ilave edebilirsiniz.
ALLAH KABUL ETSİN & AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder