28 Şubat 2016 Pazar

PAZAR KEYFİSİ ''ŞAKACI İLE MİNİ BİR SOHBET''

    Yolda giderken karşınıza birisi çıkıyor ve sizden olmadık şeyler istiyor.  Bir anda basiretiniz bağlanıyor ve ne olduğunu anlamadan adamın dediğini yapmaya başlıyorsunuz.  Sonra bir fark ediyorsunuz ki; kamera şakası. Ya da size; Boğaz köprüsünün satıldığını ve almak isteyip istemediğinizi soruyor? ne cevap verirsiniz.

  
    Lokantaya yemek yemek için girdiniz, yemeğinizi yediniz. Önünüze bir leğen geliyor ve garson maşrapa ile su dökerek; elinizi ve ağzınızı yıkamanızı istiyor. Hatta yemekten sonra diş fırçalanır diyerek, size bir diş fırçası ve macun getiriyor. 


  Çetin Çiftçioğlu deyince belki hatırlamazsınız ama Şakacı desem hemen suratınızda bir tebessüm oluşur. 90lı yılların muhteşem efsanesi ''Şakacı - Çetin Çiftçioğlu'' ile mini bir sohbet gerçekleştirdik.  Çetin abi bizim mahallenin efsanesi. Olmadık anda karşımıza çıkan,  hoş sohbetlere katılan, her daim gülümseyen ve bizi de güldüren. Haydi hep beraber okuyalım ve o zamandan bu zamana Çetin Çiftçioğlu.

1- Kendinizden bahseder misiniz?
  
   Çetin Çiftçioğlu' nun yaşamı; tevekkül ve tevafuk üzerine inşa edilmiştir. Hayatta hiç birşeyin tesadüf olmadığına inananlar ordusunun körükörüne inanan askerlerinden biridir. Ve rotası da tamamen duygusal zekaya bağlı olarak çizilmiştir. Bildiğin gibi bir de insanoğlunun ruhsal zeka katmanı vardır. Kısacası içinde bir çocuk yaşayan bir adamdır.

2- Şakacı programının hikayesi nasıl başladı? İlham kaynağınız kimdi?

    Şakacının başlama hikayesini anlatmaya kalkarsam bir kaç sayfa yazman gerekir. Uzun ve her türlü zemini olan bir yollardan geldi ve bir kavşakta tevafukla karşılaştı.

3-Sevilerek izlenen bu programı çekerken tepkiler aldınız mı?
Yaşadığınız unutamadığınız anınız var mı?

   Tepkiler derken; yani hiç dayak yedin mi? sorusu tüm izleyenlerin sorusudur. Linçten döndüm. Çatalca' nın bir köyünde ''Saddam kaçtı'' şakasını çekerken köy sakinleri -ama hiçte sakin değillermiş- beni gerçek Saddam zannederek, linç etmek için saldırdılar. Tüydük tabiki.

4-Yaptığınız şakalardan gerçek hayatta başınıza gelen oldu mu?

   250 şaka içinde 20 taneye yakın gerçek oldu. Bir örnek vermek gerekirse; ''Bu sokakta sigara içmek yasaktır.''

5-Günümüzdeki komedyenler hakkında neler düşünüyorsunuz? Hangisi daha başarılı..

   Günümüz komedyenleri senaryo bağımlı oynadıkları için, beni etkilemiyorlar. Sitem edeceklerini bilsemde söylemek istiyorum. Senaryo bağımlı, doğalı oynayan rahmetli Kemal Sunal başşede dursun tabi. Diğer bir isim söylemem gerekirse; CMYLMZ. Olağanüstü CMYLMZ, CMYLMZ' ı pazarlıyor.

 Şu sıralar kamu spotu çekimlerini gerçekleştiriyor. Belki önümüzdeki günlerde tek kişilik dev kadro ile sahnelerde yerini almasını umut ediyorum.

 
   Bu güzel insanla, güzel bir sohbet için  kendisine teşekkürlerimi sunuyorum ve sizlere de keyifli okumalar diliyorum.


Sevgiyle kalın & iyi pazarlar
















2 yorum:

  1. Keyifle okudum. Gerçekten samimi ve içten biriymiş zaten işi şaka ile espri ile geçen birine de bu yakışırdı : )

    YanıtlaSil
  2. Yazılarınız gercekten ilgi çekici başarılı bir bayansiniz tebrik ederim takip etmeye devam edicem..

    YanıtlaSil