2 Ekim 2013 Çarşamba

KARA TABU


  • Biz şimdi Türk kızıyız. Bazı tabularımız ve kurallarımız var. Gerek aileden gelen, gerek kendimizi korumak için sıradanlaşan kurallarımız. Beğenilsin ya da beğenilmesin, onaylansın ya da onaylanmasın kişiye saygı göstermek gerekiyor.

    Geçen gün arkadaşlarla toplandık konuşuyoruz. Malum, kızlar toplandıkların da konuştukları konular bellidir. Evlisi, bekarı ve konumuz; kadınlar, erkekler, alışveriş, moda ve seks. Pardon girişte belirtmiştim, biz Türk kızıyız ya seks konusu pek fazla bize göre degil (!) Bu aralar çok fazla şahit olduğumuz bir konu üzerinde tartışmaya başladık. Günümüzün erkekleri. 

    Hepsinin belli başlı düşündükleri şeyler arasında, "ben bu kızı götürürüm ya da abi bu kız fenaaa" düşünceleri mevcut. İlk gün ya da ilk hafta onlar için önemli değil. Önemli olan kısım "yatağa atmak" yani tabirleriyle "becermek" Bir erkek arkadaşımız sürekli sevgili değiştirirdi. Aslında "sevgili" sıfatı yerine "partner" demek daha doğruydu. Her kadını "potansiyel seks objesi" olarak görmesi, bizi çılgına çevirir, fakat çok samimi arkadaş olmamız sebebiyle, bağımızı kopartamazdık ve aslında hoşumuza giderdi bize verdiği taktikler. Bir gün kendisi bir itirafta bulundu. Yattığı sınırsız sayıda bayan olmasına rağmen bir bakire ile evlenmek istediğini söylemesi, hepimizde şok etkisi yaratmıştı. Her konuda deneyimli, profesyonel playboyumuza hiç yakıştıramamıştık. Beklentilerini karşılayamayacak, hiçbir deneyimi olmayan bir kız ve mutlaka evliliğinin aldatmalarla devam edeceği. Aslında hepimizi düşündüren bir sey vardı. Sevgili erkeklerin her kadınla beraber olmaları, deneyimleri, "bakir" sıfatından erken yaşta kurtulmaları ; bakire olmayanlarla yaşadıkları onca şeye rağmen, derinliklerinde onları aşağılayıcı hissetmeleri..

    Peki bu kadar masum erkekler, tecrübesiz birini hak ediyorlar mıydı? Yaşadıkları onca şeye rağmen, aslında kızların değilde erkeklerin "bakirelik" sıfatından kurtulamamaları ne kadar zavallıcaydı. Onlar için bir anlamı yoktu, çünkü bütün kadınlar tek bir şey içindi SEKS. Sevgi, aşk, özel olma ve ait olmak onlara göre değildi. Cinselliğin, yemek, içmek, uyumak kadar gerekli bir ihtiyaç olduğunu bilen bilinçli bir toplum değiliz ve bu insanları çoğu zaman zor şartlar altında bırakabiliyor. 

    Özellikle de bayanları. Geniş bir mezhebi olmamasından kaynaklı ya da ilişkisinin durumuyla alakalı. Güvenmediği, hoşlanmadığı bir erkekle sadece cinsellik anlamında beraberliği kabullenmeyecektir. Kadınların evlenmelerinde ki en önemli sebep, aşık olmaları ve kendilerini sadece bir erkeğe ait hissetmeleriyle alakalıdır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder