7 Ekim 2013 Pazartesi

KAÇMAK KOLAY MI?

     Bazen kaçmak isteriz çok uzaklara, bizi tanıyan, bilenlerden. Yalnızlığa ya da tanımadığınız insanların yanına. Herşeyin daha iyi olacağı düşüncesi vardır, beynimizin derinliklerinde. Yeni bir hayat, yeni bir ben, yeni yaşamın bize getireceği güzellikleri düşünürüz. Gideceğimiz yer de herkes farklıdır, bizi ve gecmişimizi, hatalarımızı, zayıflıklarımızı bilmiyorlar ve bize kucak açacaklardır.

     Dizlerimizi karnımıza doğru çekip, hiç birşey yapmadan cenin pozisyonunda düşünmek.  Aklımızdakileri açığa çıkartmaktan korkmak ve geçmişimiz ile yüzleşmek ne kadar zordur.

     İnsanoğlu ne kadar uzaklaşmayı ve yalnız kalmayı düşünsede, tek başına olma düşüncesi çoğu zaman onu çileden çıkartır. Yeni bir benlik kazanma düşüncesiyle herkesi arkasında bıraktığında; ilk zamanlar herşey güzel görünür gözüne. Tanımaya başladığı insanlar, yeni çevresi onu fazlasıyla cezbeder. "İşte aradığım budur" düşüncesinden alıkoyamaz kendisini. İlk başlarda evlilik gibidir değişim, cicim aylarında ne olduğunu anlayamazsın. Sonrasında birşeylerin istediğin gibi gitmediğini ve bi yerde hata olduğunu sorgularsın. İstediğinin bu olduğundan emin olamazsin. Ne olduğunu aramaya çalıştığın anda içine kapanmaya başlarsın, kimse anlamaz sana neler olduğunu. Uyanmak istemezsin, yataktan çıkmak istemezsin. Yaptığın hiç birşey,  sana mutluluk vermez. Kendin için doğru olanı sorgulamaya başlarsın.

     Yeni hayatında olmayacağını, eski hayatında kaldığını düşündüğün herşey tekrar karşına çıkmıştır. İşte şimdi gerçekten sorgulama vaktidir. Kiminle nereye gittiğin, nerede olduğun, yalnız kalman değildir sorunları çözen. Senin kim olduğundur. Sorgulamaktan korktuğun benliğindir. Kaçarak cesareti bulacağına inanan sensindir. İnsanlara karşı; ben güçlüyüm, herşeyi yapabilecek cesarete sahibim düşüncesine kapılarak, kendini unutmaktır. Kaçmak, başladığın yere geri dönmektir. Kendinle yüzleşebilecek cesaretin varsa, işte o zaman her şeyin üstesinden gelebilirsin. Kaçmak sadece korkaklara özgüdür. Bencil insanlar içindir. Söylediği yalanlarıyla, kendilerini kandıran kişiler içindir.

    Gitmek çözüm değildir çoğu zaman, insan kalıp savaşmayı becerebilmelidir, en önemlisi de kendisiyle.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder