10 Aralık 2013 Salı

Görmemişin ...

     Sevdiklerimle organizasyonlar yapmaya bayılırım. İyi vakit geçirmek, pozitif düşünceler katmak, negatiflikten kurtulmak, destek olmak, kösteklikten kurtulmak.


    En keyiflisi de; kız arkadaşlarımı bir araya toplayıp her telden geyik yapmaya bayılırım. Bir planım iptal olsa bile mutlaka yedek bir planım vardır her daim. Hadi pazar kahvaltısı, hadi pijama partisi, hadi kahveler içilsin fallar bakılsın, hadi çay saati.

    Kimisi mercimek köftesine bayılır, kimisi de sarmalara. Amacım belli, sevdiğim insanlarla bir arada olmak, güzel vakit geçirmek, anılar biriktirmek ve anılarımızı fotoğraflarımızla ölümsüzleştirmek.

    Yemek masası fotoğraflarını da sosyal medyada paylaşan biri olaraktan, arkadaşımın isyanı sonucunda paylaşmaktan vazgeçtim. Canı çok çekermiş, yapamazmış, bulamazmış ve her seferinde bana saydırırmış:) Neyse ki; artık kulaklarım çınlamayacak :) Ama tabi ki, arkadaşlarımla fotoğraflarımı eklemeye devam ediyorum. Kıskanan varsa çatlasın ayol.

    Her şeyin bir yeri bir zamanı var elbette. Fotoğrafları çekip çekip teker teker yüklemiyoruz. Gün sonunda hepsine bir albüm oluşturup paylaşım yapıyoruz. O anın güzelliğini bozmuyoruz.

    Tabi şimdi sosyal medyada baktıkça sinir olduğum durumlar var. Elbette ''banane'' ama genede düşünmeden edemiyorum.

     Sevgili çiftimizin  yıl dönümü. Her şeyi hazırlamış, giyinmiş, süslenmiş ve her şeyi fotoğraflamış, paylaşımını yapmış. Buraya kadar hani normal diyorum. Eşiyle yemek masasında birbirlerine kadeh uzatıyorlar, eşinin ona yazdığı özel notu, hediyesini de fotoğraf paylaşmış. Eee yuh yani. Anın tadını mı çıkartıyorsunuz, millete gösteriş mi yapıyorsunuz belli değil yani canım. Gecenin sonunda neler olduğunun görsellerini de ekleseniz, eminim bayağı bir teklif yağar size sosyal medyadan. 

    Bir başka tiplemelerde; günümüzün anneleri. Annelik özeldir, yavrunuzu kucağınıza aldığınız an hayat sizin için bambaşkadır artık. Anlıyorum, sevginizi, aşkınızı, duygularınızın yüceliğinden, anıların ölümsüzlüğünü korumak için fotoğraflıyorsunuz her anı. Peki ama benim suçum günahım ne?
Ayşe bebekleriyle, Ayşe çişini yapıyor, Ahmet' in pipisi..
Ayşe shower party, Ayşe'nin ilk dişi party, zart party, zurt party. Aman Allahım..
Artık rüyamda arkadaşlarımın çocuklarını görmeye, onlara annelik yapmaya başlamaktan, kendi bebeğimi düşünemez oldum.  Hem nazar denen bir şey var canım. 

    Kıskançlık yaptığımı, onları çekemediğimi düşünmeyin sakın. Sadece abartma seviyelerini en üst kademeye nasıl çıkartıyorlar işte onu bilemiyorum. Bu sadece iki örnekti. Tabi ki; kendi özeliniz, kendi sayfanız, kendi dünyanız ama lütfen cılkını çıkartmayın.


4 yorum:

  1. Yorumlarınız beni hem güldürdü, hem de hak verdim. Gerçekten artık insanların özeli kalmadı. Her anı dakika dakika paylaşıyoruz.
    Takipteyim, bende beklerim bloğuma :) sevgiler
    http://zeyno-modalisa.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için.. bende takipteyim sevgilerle

      Sil
  2. Düşüncelerime tercüman olmuşsunuz resmen. Bende insanların sosyal medya da aşırı davrandığını düşünüyorum. Ne kadar meraklıymışız hayatımızı tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermeye, şunu yedim, buradayım, şunu yapıyorum. Ünlüler magazinden kaçar, biz kendimizin magazincisiyizde, her gün kendimizi manşet yapıyoruz. Takipteyim, bana da beklerim.
    Benim yazımı da okumanızı isterim.
    http://karatedi.blogspot.com/2013/12/slahat-sart.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çoğu insan aynı şeyi düşünüyor ama anlatmakda zorlanıyor bende sosyal medyayı fazlasıyla kullanan biriyim. ama bazen gerçekten sıkıcı olabiliyoruz. sizde haklısınız kendi pazarlamamızı çok güzel yapıyoruz ama sadece sanalda. sevgilerle

      Sil