1 Eylül 2016 Perşembe

KISACA HAYAT

 Yaşadığımız her anın tadını çıkartmak en büyük görevimiz. İyisi ile kötüsü ile, bütün anların birer anlamı vardır bizler için. Mutlaka bir ders verirler, öğretiler. Bunun adına ne demek isterseniz size kalmış. Nefes aldığımız her anın değerli olduğunu unutuyoruz. Farkettiğimiz zaman ise; sağlığımızın tehlike sinyalleri verdiği anlar. Vücudumuzun değerli olduğunun bilincinde değiliz. Ne yaparsak yapalım hepsi bize yansıyor. İyi yediklerimiz, kötü yediklerimiz. Ağzımızdan çıkan iyilikler ya da yaptığımız kötülükler. Hepsinin biriktiği yer vücudumuz.

   Bugün yaptığınız şeyden yarın pişman olacaksanız yapmayın. Bugün yapmadığınız şeye, yarın ''keşke'' diyeceksiniz mutlaka yapın.. Hayat maalesef; pişman olmak ve keşke demek arasındaki bir yerdedir. Kendiniz için, geleceğiniz için yaptığınız hiç bir şeyden pişman olmamanızı tavsiye ediyorum.  Bazı şeyler, fiziksel acıdan çok daha fazla can yakıyor çünkü.


  
   Bazen köşeye sıkıştığımız anlar olmuştur. Her insan yaşar bu durumu genellikle. İçinize kapanırsınız ya da belki çok fazla hırçınlaşırsınız. Depresyon ya da ruhsal bunalım halleri. Düşünün; bu anlarda en çok öğrendiğiniz neydi? Ne sizi kurtardı bu durumdan? Uzatılan bir el mi? yoksa kendinize olan inancınız mı? Böyle durumlarda insanlar mutlaka bir ele ihtiyaç duyarlar, sizi eleştirebildikleri gibi size yardımcı da olurlar. Bu tarz insan ile karşılaşmışsanız çok şanslısınız. İnsanlar depresyon dönemlerinde, çevrelerindeki insanlarla çok fazla bir arada olmak istemez. Onlar ne söylerse irite olur ve muhabbeti olabildiğince kısa tutar. Fakat bambaşka birisi onu bu durumdan kurtaracaktır. Devamında hayatınızda olup olmamasında ziyade, anı sizinle paylaşan insan size yol gösterecektir.

  Sizin inanmadığınız ''size'' inanacak ve tutup kaldıracaktır.

  Biz insanoğlu anlaşılması çok güç varlıklarız. Dolayısıyla zor durumlardan geçerken, mutlaka ihtiyacımız olur birilerine. Bu görünmeyen bir el olabileceği gibi, elinizi tutan başka birisi de olabilir. Hayatınızın hangi aşamasında olursa olsun, karşılaştığınız insanlar size birer yol gösterir. Siz yeterki; görmesini bilin.

İçimden geldi bu satıları yazmak. Kelimeler akıp gitti. Belki birisine yardımcı olur, kim bilir!

Keyifle okuyun & sevgiyle kalın





   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder