10 Nisan 2015 Cuma

HAFTANIN KİTABI "DENGESİZ BİR ADAMIN ANATOMİSİ"

   Hemen hemen hepimizin hayatında, hastalıklı diye adlandırdığımız ilişkilerimiz olmuştur. Bir anda anın büyüsüne kapılır, hiç yaşamadığımız heyecana doğru sürükleniriz. Duyguseline kapılır ve kendimizi kaybederiz. Birbirimize uygun olduğumuzu düşünür, birbirimizi sevdiğimizi farkederiz. Ta ki; bazen karşımızdaki insanın, verdiği ani tepkilerle karşı karşıya kalana dek.

   Bir anda ortadan kaybolmalar,  açılmayan telefonlar, bir kaç gün sonra hiç bir şey olmamış gibi karşımıza çıkmaları. Hep bir bilgiçlik taslamaları, değer verirken bir anda yerin dibine sokmalar.

   O anda farkederiz. Biz kapılarımızı sonuna kadar açmışken, karşımızdakinin sırları vardır. O aslında tanıdığımızı sandığımız kişi değildir. Hayatından çıkarız, sonra tekrar özleriz ve hastalıklı ilişkiye devam ederiz.

    Can ve Aslı büyük bir tesadüf sonucu tanıştılar. Bir kadının asla "Hayır" diyemeyeceği sürprizlerle dolu bir adamdı Can. Yakışıklı, zengin, eğlenceli ama bir o kadar da kapalı bir kutuydu. Aslı' dan vazgeçmeye çalışıyor ama Aslı' dan kopmak istemiyordu. Onu çok severken, ondan uzak durmaya çalışıyordu. Peki ama neden?

   **Açın gözlerinizi ve bakın etrafınızda,  hayat küçük mucizeler ile dolu!

    Hayatının aşkını, aradığı kadını bulmuşken neden dengesizce davranıyordu?

    Duygu Özlem Yücel' in yazmış olduğu "Dengesiz Bir Adamın Anatomisi" ni okurken, Can' a etmediğim söz kalmadı bir bayan olarak. Sonunda neden yaptığını anlayana dek!

   Eski filmlerde olduğu gibi, günümüzün ilişkilerinde de sorun şu; anlatamamak içimizdekileri. Halbuki paylaşmış olsak dertlerimizi, çözüm bulsam beraberce. Sağlıklı bir ilişkinin ilk kuralı bence bu. Anlatıp konuşmak. Boşuna dememişler; "derdini söylemeyen derman bulamaz" diye.



    Keyifli okumalar diliyorum.




Sevgiyle kalın.

   

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder