13 Nisan 2015 Pazartesi

HAFTANIN KİTABI "ŞURDAN Bİ ŞEHREMİNİ ALIR MISIN? "

 Doğup büyüdüğümüz yerlerin hatıraları hiçbir zaman silinmez belleğimizden. Çocukken yaşadığımız sokak, şeker aldığımız bakkal amca, mahallenin çok bilmiş muhtar teyzesi, çocukları sevindiren amcalar.

    Erkeklerin futbol, kızların ise lastik oynadıkları, seksek çizimli sokaklar..

    İlkokula başladığımız gün. Mahalledeki ilk arkadaşımız ve kosturmaktan nefes nefese kaldığımız parkımız.
   Ah çocukluğum sen ne güzel, nasıl masumdun! Ekmek aldığımız fırının önünden geçerken, içimize çektiğimiz sıcak ekmek kokusu. Sokak poğcası satan amcanın sıcak sıcak poğçaları.
   Küçük bir semt ve birbirini tanıyan herkes. Farklı dünyadan olan insanların bir arada yaşadıkları, kan bağı olmasa bile oluşturdukları aile kavramı.

   Şehremini de doğup büyüyenler, buranin o muhteşem atmosferini çok iyi bilirler. Topkapı ve Aksaray arasında kalan, küçük minik bir semt ama içinde dünyalar var. "Küçük Taksim" diyoruz biz buraya. Gece geç saate kadar açık dükkanlar, ne ararsanız rahatlıkla bulabileceğiniz envayi çeşit ürün satan mağazalar. Esnafın samimiyeti ve her yere ulaşım rahatlığı.

    Eski İstanbul fertlerinin yoğun olarak bulunan semtinde artık eski insanlar kalmadı. Hep o betonarme yığınlarına taşındılar. Uzağa gitseler bile, yolları hep buraya düşüyor. Özlüyorlar burayı. Profiterol yemeyi, büyük saray meydanında oturup gelen geçeni izlemeyi, İdris bakkaldan alışveriş yapmayı, turşu suyu içmeyi. .

   Emre Eray Evren'in yazmış olduğu  "Şurdan bir Şehremini Alır mısın?" Kitabını okumayan kaldı mı?  Bu semti yaşayan bu semt özlem duyanlar! Size söylüyorum. Okuyun ve gülün, anılarını canlandırın.

    Şehremini de oturamayanlar, alın okuyun asla pişman olmayacaksınız. 


  Keyifli okumalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder