3 Ocak 2015 Cumartesi

YENİ YIL HEDEFLERİ

    2015 yılına girmiş bulunmaktayız. Yeni bir yıl, yeni hedefler, yeni heyecan, yeni yeni yeni..
Öncelikle hepiniz için güzel bir yıl diliyorum. Dileklerinizin gerçek olacağı, istediklerinizi yapabileceğiniz, planlarınızın suya düşmeyeceği bir yıl diliyorum.

   Hep bir beklenti içerisindeyiz. Maaşı alınca, bu ay bitince, yeni eve taşınınca, yeni bir işe başlayınca, istediğimiz eşyayı aldığımızda. İnsanoğlunun beklentileri hiç bitmiyor. Hep talep talep talep durumları. Yeni bir yıl başladı ve bugün 3. günü. Hedeflerimizi yazdık, yeni yıl planlarımızı yaptık, güzel dilekler de bulunduk.

    Tarih tekerrürden ibarettir. Geçen sene bu zamanlar ne yapıyorduk? Bir düşünün.

Geçen seneki beklentilerimiz oldu ya da olmadı. Belki kimisi oldu, kimisi olmadı. Bildiğim bir şey varsa, olup olmamasının bizim elimizde olduğu idi. Hastalık, sağlık, ölüm gibi durumlar dışındaki her şey bizim elimizdedir. Yaparız ya da yapmayız. Yaparsak da kendimiz için yapmazsak da kendimiz için, öyle değil mi? Öncelikle kafamızda oluşan düşünceler, uygulamaya koymalıyız. Sadece düşünceden ibaret olduğunda hiçbir işe yaramayacaktır. Haydi bir adımla başlayalım.

   Kilo vermek istiyorsanız ama bu sadece bir düşünce ise, yeni yıla da girsek, iki yıl sonrası da olsa sonuç olumsuz olarak sonuçlanır. Yediklerinize dikkat edin, bir adım atın, hedefinize başlayın.

   Yeni bir dil öğrenmek istiyorsanız, alın sözlüğü elinize, bol bol kelime öğrenin. Yabancı dildeki en önemli unsur, kelime bilgisi değil mi? Sonra uygun fiyatlardaki kurslara gidin ve yeteneklerinizi birleştirin.

   Yeni bir iş bulmak istiyorsanız. eksikleriniz var ise tamamlayın. İlanları dikkatlice takip edin. Eksiksiz bir öz geçmiş hazırlayın ve fark yaratan bir ön yazı yazın. İnanın işi alacaksınız. Sadece biraz öz güven.

   Para biriktirmek istiyorsanız, gereksiz harcamaları kısıtlayın. Paralarınızı kumbara da değerlendirin. Bankaların çok güzel kumbara hesapları var. Bir göz atın.

   Demek ki, beklentiler sadece beklenti olarak kalmamalı. Yeni bir yıl buna vesile olmalı ve siz istediklerinizi bugünden başlayarak ve inanarak başarabilirsiniz.


İYİ SENELER 



1 yorum:

  1. sana da butun projelerini gerçeklestirdigin bir 2015 diliyorum sevgili blogger.
    Takipteyim, bana da beklerim!
    Sulti's
    http://asulti2000.blogspot.fr/

    YanıtlaSil