6 Ocak 2014 Pazartesi

FAST FOOD ''ERKEK''

     Fast food gıdalar yediğimizde, önce bir gözümüze hitap edişi vardır. Hamburgeri, patatesi, içeceği, ekstraları öncelikle gözümüzü doyuruyor. Yemeye başlarken de bir iştahla yiyoruz ki; sanki annemizin eli değmiş. Yedikten sonra işte olan oluyor. Bir şişkinlik midede, ah bu kadar yemeyecektim durumları. 1-2 saat bu şekilde debelenirken, farkediyoruz ki, acıkmaya başlamışız. Aslında yediğimiz yemek değil, sadece şişirici.

     25 yaşı geçtiğinde, ilişkileri yürütmenin zor olduğunu söylemişlerdi. Çok da fazla aldırış etmemiştim. Hem ne değişebilirdi ki, hayatımda. 30' lu yaşlarıma çok kısa bir zaman dilimi kaldığında, bunun gerçek olduğunu da bizzat kanıtlamış oldum. 18' li yaşlardaki gibi olmuyormuş Erkeklerin geç olgunlaşmaları, kadınların bu süreç ile daha erken yaşta tanışmaları ve ikisinin arasındaki düşünce farkı. Günümüzün aşklarına bakarsak zaten, kadınlar güçlü, kendi ayaklarının üzerinde duran, ne istediğini bilenlerden oluşuyor. Erkekler ise, korkak, kaçan taraf ve güçsüz rolündeler. Anne-babalarının elini tutarak hayata devam etmek eğilimde olanlar da olabilir tabiki. Ya da annelerinin eteklerinin altında saklanabilecekleri ideal yerler arasındadır.

    20' li yaşlarda, çok yakışıklı, bütün kızlar ona hasta, dönen bir daha dönüp bakıyor. Adamın poposu bulutların üzerinde dolanıyor. Amuda kalmış vaziyette yürüyor. Bir kasılmalar, bir kendini beğenmişlikler. Birisi ona yüz mü vermedi, elde edene kadar uğraşmalar, kendini ifade etmeler, bir şeylerden vazgeçişler. Hop bayan cepte, en kısa vadede güle güle. Öyle aptal ki, dış görünüşüne önem vereceğine, biraz beyin yapsaydın da, ufacık beyincikle dolanmasaydın etrafta. Bu erkeklerin 30'undan sonraki halleri ise, inanılmaz gariptir. Ne istediğinden emin olamaz, evlenmek ister beceremez, daldan dala maymundan beter durumda atlar durur. Annesini de yanına alır, iki kumru gibi mesut bahtiyar yaşarlar.

     30' lu yaşlarda akıllı, zeki bir erkek var ise; karşınızda durup beklemeniz gerekir. O ne istediğini biliyordur. Kariyer yolunda devam edecek ve sadece babalık duygusunu yaşamak istediğinden, bir ilişkiye başlayacaktır. Fazlasıyla ince eleyip, sık dokuyacaktır. Bir bayan olarak çok asil, güvenilir, ne istediğini bilen olmanız gerekmektedir. Tabi karşınızdakinin isteklerini yerine getirebilecek güveniniz varsa.

     40 yaş ve üzeri erkekler; onlara çok fazla söyleyecek şey var aslında. Büyük ihtimalle ya boşanmışlardır, hayatlarında ikinci bir ''bahar'' arayışı vardır. Ya da evli olup, erkekliğini kanıtlama peşindedir. Evdeki zaten onundur, dışarıdaki alternatifleri değerlendirmek gerekir. 

    Uzun lafın kısası, istediğimiz kadar mükemmel, akıllı, zeki bir bayan olsak da; bu erkekleri anlamamızı yetmeyecek. Çünkü onlar asla anlaşılmayacak varlıklardır. Günümüzde bayan rolünü erkekler, erkek rolünü bayanlar üstlenmiştir.

                                                VE TANRI BİZİ KORUSUN.


2 yorum:

  1. Cok güzel bir yazi olmus canim benim :)

    YanıtlaSil
  2. Bir ara da karşılıklı konuşuruz bu konuda umarım ;)
    Genelleme yapması genelde kolay olur (:

    YanıtlaSil