1 Ekim 2012 Pazartesi

Grinin 50 Tonu

Harika bir pazarlama tekniği.
Sıradan bir aşk hikayesi.
Edebiyat içermiyor.
Dünyada çok satanlar listesinde.
Erotik bir roman.



Son günlerde internette bu kitap ile ilgili bir çok yorum yapılıyor. Zıtlıklar içeren yorumların çoğunluğunu okudum. Ben kitabı gelir gelmez aldım ve 3 gün içinde bitirdim, bir kitap kurdu olarak.

Edebiyat öğrencisi genç bir kız ( Ana Steele ) ve iş adamının ( Christian Grey ) arasında geçen bir roman. Ana, özgür ruhlu, hazırcevap, meraklı, zeki ve kendi halinde bir genç kız. Christian ise, aşırı kontrolcü, gizemli, hükmedici,akıllı, kusursuz, olağanüstü bir servete sahip  ve seks düşkünü bir adam. Ana' nın röportajıyla başlayan tanışma sonrasında, olaylar ilginç bir şekilde ilerlemeye başlıyor. Ana, Christian' e aşık oluyor ve onu tanımak istiyor. Ama sandığı kadar kolay olmuyor. Christian ise, Ana' ya karşı olan zaafıyla ondan kopamıyor.
Ana' nın iç sesi, yaşadıkları sürekli sorgulamasına yol açarken; Christian ise, hayatıyla ilgili konuşmaları sadece birkaç kelime ile anlatır. Ana' ya yaptığı jestler, pahalı hediyeler her kızı baştan çıkartacaktır.
Cüretkar anlatımıyla, tutkuyu, sırları ve gizli arzuları açığa çıkartan bir roman.

Kitap ile ilgili fazla paylaşımda bulunmak yerine, merak eden herkesin okumasını istiyorum. Reklamın iyisi - kötüsü olmayacağı  gibi, bu düşünceyi kitaplar içinde söyleyebilirim.
Kitabı okurken; merak uyandırıyor, akıcı anlatımıyla sizi sürüklüyor, düşündürüyor ve Christian Grey gibi bir adama aşık olmak isterken korkuyorsunuz. Belki de kendinizden birşeyler bulabilirsiniz.

Erotik ve Seks kelimelerini içerdiği için ve toplumumuzda bu konular konuşulamadığından dolayı, kitaba olan ilginin olması gerektiği kadar. Sonuçta herkesin içinde bir Tanrıça mevcut değil mi? Bu kitabı eleştirenler olacaktır. Ahmet Altan' ın ''Aldatmak'', Melissa P.' nin ''Yusufçuk Gece Gelir '' kitaplarına olduğu gibi.
Kitabı okuyun. Fakat toplu taşıma araçlarında okumanızı tavsiye etmiyorum. Yanınızda oturan ya da tepenizde dikilen adamın kitabınıza göz atarken, sizin kızarmanızı istemem :)

Lütfen düşünün.
Birinin İtaatkarı olmak ister misiniz?

Temin etmek için ziyaret edebilirsiniz.http://www.kesinvar.com/Grinin-Elli-Tonu-E-L-James,PR-375890.html

3 yorum:

  1. Aha ha. Toplu tasima araclarinda okuyorum bu aralar son kitabi. Hic umurumda degil vallahi. Sonucta bu kitaplari okumadan hakkinda bir yorum yapamazdim degil mi? Sevgiler canim.

    YanıtlaSil
  2. :) sen okumaya devam et arada bir kafanı kaldır insanlara dikkat et tatlım :)))

    YanıtlaSil
  3. İlk iki seri akıcı bir şekilde gidiyor fakat son kitap biraz zoraki yazılmış gibi.Ne yazık ki okumadan yorum yapanlar çoğunlukta

    YanıtlaSil