17 Mart 2015 Salı

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

Bu sene 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi' nin 100. yıl dönümü. 
18 Mart 1915 itibariyle başlayan muharebenin gururunun 100. Yıl dönümü kutlamak bizim için bir onurdur. 

Gittiler,
Geçemediler,
Geçemeyecekler.        

                                      M.Kemal Atatürk




"1915 senesinde Osmanlı Devleti  ile İtilaf  Devletleri  arasında Çanakkale Savaşları'na sahne oldu. İtilaf Devletlerinin birleşmiş orduları deniz savaşında araç ve personel zayiatı vererek mağlup oldu ve boğazları geçemedi. Daha sonra İtilaf kuvvetleri karadan çıkartma yaptılar. Kara savaşlarında Yarbay Mustafa Kemal'in başarıları sayesinde düşman ilerleyişi durdu, iki kuvvet birbirine üstünlük sağlayamadı ve karadan taarruz da başarısızlıkla sonuçlandı." Vikipedia' dan alıntıdır.

   Geçen hafta Çanakkale turunda Şehitliği gönül gözüyle ziyaret edemesem de, orada olmanın huzuru paha biçilemezdi. Abide de yansıyan bayrağımız bizim gururumuzu taşıyordu. 

 




   Çanakkale cephesinde yer alan Seyit Onbaşı' nın heykelinin önünde saygı ile eğilmemek imkânsızdı.  Vatanımızı kurtarmak için 215 kg lık mermileri sırtında taşıyan yüce insan. 





   Deniz müzesinde gezerken, Nusret mayın gemisi, Mayınlar, top kürsüsü ve namlu arabaları. İçim dolup taştı gezerken. Bu ülke ne şartlar altında, yokluk ve kıtlık had safhada iken kurtarıldı. Kadın-erkek, genç-yaşlı demeden ülkemiz için savaştılar. Ruhları şad olsun.
  
   Bugün bu tarih bizim için çok önemlidir. 
Ey Türk gençliği, birinci vazifen, Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyeti' ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
















Sizi saygıyla anıyoruz.


1 yorum: