21 Mart 2016 Pazartesi

HAFTANIN KİTABI ''HARİTALI ADAM''

                                         Suçlarla dolu bir dünya ve soluksuz bir takip...

     Henüz kimsenin dikkatini çekmeyen bir bölgedeki antika harita dükkanında, kartografyaya kafayı takmış ve çevresinden kopuk bir tezgahtar. Çözemediği bir sorunun cevabının peşine düşmüş cesur bir kadın. Kısa süre sonra satın aldığı park yerinin kendisi ve okul çağındaki kızın için yeni, saygın bir hayatın bileti olduğunu uman önemsiz bir sabıkalı. Acımasız ama savunmasız durumda bir katil ve onun huysuz suç ortağı.

    Ortaya çıkan bir grup gizemli kadın, sırtlarına kabaca işlenmiş geniş harita dövmeleri.. Bu kadınlardan biri harita dükkanının kapısında belirip sırtını açtığında, çevresinden kopuk bir tezgahtar olan Zak, kendini suçların yeraltı dünyasına gönülsüzce girerken buldu. Aslında bu dünyayı görmezden gelmeyi tercih ederdi. Onu bu işe iten meraklı yeni arkadaşı Marilyn olmuştu.

    ''Tanıtım bülteninden -  arka kapak yazısı''

    Arka kapak yazısının bu kadar beni çekeceğini tahmin edemezdim. Kitabı okurken dikkatinizi çok iyi vermeli ve kendinizi kitabın içinde bulmalısınız. Okurken yaşamalısınız.

  Acımasız bir katil Wrobleski' nin zekasını beğendim, akıllıca bir şekilde kurguladı hikayesini. Küçük kızı ile birlikte yaşayan Billy Moore ise, Wrobleski' nin emrinde çalışıyor. Kendisine ne söylenirse, o da onu yapıyor. Merakına yenik düştüğü zamanlarda, Wrobleski' nin şoförü Akim, onun merakını gideriyor. 

  Billy Moore' un kızı ise hazırcevap ve zeki bir kız. Babasına destek olan ve ona yardımcı olan Carla, herkesi kendine hayran bırakıyor.

  Zak ve Marilyn ise; burunlarını olmadık işlere soktuklarından dolayı başları belada olan bir çift. Sırtında özel dövmeleri bulunan kadınlar, ne olduklarını anlamadan bir araya getiriliyor. O dövmelerin sırtlarına nasıl yapıldıklarından ise bihaberler. Acaba o dövmeleri kim yaptı?

  Okurken aksiyon sahnelerinde heyecanlanıyorsunuz. Kızlara el kaldıramaz, diye düşündükleri adam ise kızları acımasızca dövdü. 

  Billy ve yaşam koçu arasında geçen bir cümleyi sizlerle paylaşmak isterin. ''Freud- sevgiden ve işten başka bir terapi olmadığını söyler''  Ne kadar da anlamlıydı.

   Haydi ben çözdüm haritaları, kadınların sırtındaki dövmelerin gizemini. Siz de okuyun ve çözün inanın çok keyifli olacak..

  Sevgiyle kalın, keyifle okuyun.


HARİTALI ADAM
GEOFF NICHOLSON
OLIMPOS YAYINLARI
383 SAYFA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder