7 Ocak 2015 Çarşamba

ŞOFÖRSEM GÜNAHIM NE!

Sabah sabah bir evlilik programına denk geldim.Ki normalde izleyen biri değilim.

    Adamın kızıyla görüşmesini istemeyen anne, telefonla yayına bağlanıyor. ''benim kızım üniversite okuyor, sen bir şoförsün, ben kızımı iyi yetiştirdim, benim istediğim kişi ile evlenecek'' diye telefonda bağırarak konuşuyordu. 

Adam ise; ''ben kızınıza gitmedim, kızınız benim kapıma geldi'' dedi. 

Anne; ''benim haberim yoktu'' demesine kalmadan, adam lafı yapıştırdı ''kızınızı iyi yetiştirememişsiniz.'' 

Tabi kadın hala çirkefçe konuşmaya devam ediyordu. ''Senin gibi biri ile kızımın evlenmesini istemiyorum, kızım benim istediğim biri ile evlenecek''

Sabah sabah kalakaldım. Nasıl bir terbiyesizlikti bu! 
''Sen bir şoförsün'' diye, bir insan nasıl aşağılanabilir. Belki o da bir üniversite mezunu ama şoförlük yapıyor, olamaz mı? Bugün, aslında kabul etmeyeceğimiz meslekler için bile üniversite mezunu olmasını istiyorlar. 
Annenin ne mezunu olduğunu bilmiyorum ama cahilin teki olduğu kesin. Okula gitmemiş olsa bile kendini yetiştiremeyen bir zavallı. Bir üniversite mezunu ise, yazık valla çok üzüldüm. Kızı da onun gibi bir üniversiteli olursa vay dünyanın haline!

Üniversite mezunu ya ilkokul mezunu değil  olay, kendinizi yetiştirebilmeniz. Eğer siz kendiniz için, daima bir adım ileriyi hedef almazsanız, insanları kıran, inciten bir yapınız varsa ne mezunu olursanız olun, insanlıktan kaldınız!

Bill Gates de, üniversiteyi terkedip mezun olmayanlardan  Hatırlatırım :)


                                                             SEVGİYLE KALIN :)

3 yorum:

  1. eee bosuna dememisler "okumak cehaleti alir, eseklik bâki kalir" diye bosuna dememisler ama caaanim guzel gozlu bu hayvana da haksizlik etmisler tabii o ayri.
    Sulti's
    http://asulti2000.blogspot.fr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu sözü ilk defa duydum ve güldüm yani. Ne kadar çok insan var aslında bu duruma uyan.. Üzülmek gerek onlar için.
      teşekkür ederim yorum için

      Sil
  2. Ay çok acayip, millet gerçekten iyice terbiyesiz oldu... Eskiden böyle şeyler düşünülse bile dile getirilmezdi,... Artık büyün çirkin yürekler dilde... Akıl, fikir sahibi olabilmeleri dileğiyle :(

    YanıtlaSil