15 Şubat 2016 Pazartesi

HAFTANIN KİTABI ''KAYIP DENKLEMLER''

   Shaun Strickland, Masonville lisesinde fizik öğretmenidir. Evine gelen mektup ile, hazırlamış olduğu fizik teorileriyle ilgili makalelerin beğenilmiş olduğunu ve kendisinin İngiltere' deki Cambridge Üniversitesine davet edildiğini, konferans için konuşma yapmasını istediklerini öğrenir. Uzun geceler boyunca keşifler yapan, kavramsal konulardaki yeteneğinin fark edilmesini isteyen Shaun' un; yedi yıl önce gönderdiği makale için, şimdi kendisine yapılan böyle bir teklif onu fazlasıyla şaşırtıyordu.

   Shaun' a göre; uzay, zaman ve evrenin sisteminin nasıl oluştuğunun bilimi, nefes alıp vermek kadar içgüdüsel bir şeydi. Bundan daha ilginç her hangi bir şey hayal edemiyordu.

  Shaun 'un eşi Lauren, bu seyahate çıkmak için her şeyi organize etmişti. Eşi ile birlikte harika bir İngiltere seyahatinin düşüncesi bile ona keyif veriyordu. Eşinin ne hakkında konuştuğunu anlamasa bile, onun zeki olduğunu biliyordu. Bazı kızlar kaslardan etkileniyordu ama Lauren nöronlardan, tamamen güvenebileceği birine sahip olmaktan hoşlanıyordu.

  Lauren ve Shaun havaalanına doğru yola çıktıklarında, arabayı Lauren kullanıyordu. Ve birden yola çıkan bir geyiğe vurdular ve geyik ileriye doğru fırladı. İkisi birlikte arabadan dışarıya çıktılar. Vurdukları ise bir geyik değildi, saçı sakalı birbirine karışmış, cenin pozisyonunda yatan ve çok kötü kokan bir erkekti. Nefes alıp veriyordu ama tepki vermiyordu. Telefon şebekesi çekmediğinden dolayı ambulansı arayamadılar.  Shaun adamı alarak, arabası ile hastaneye götürecekti. Ve o anda, adamın bir pakete sarılı olduğunu farketti ve beraberce arabaya taşıdı. Lauren, arabada iken merakına yenildi ve katman katman oluşan paketi açarak, içindekilere ulaştı.  İçinden çıkan not ise; ikisinde şok etkisi yaratmıştı. Ve kitabı okumaya başladı.

 ''Bu günlük bundan iki bin yıldan  daha fazla bir zaman sonra, M.S 13 Haziran 2015' te bulunacaktır.  Benim adım Graeme Fonteyne ve ben her şeyi hatırlıyorum.''

 Karı koca öncelikle bir motele yerleştiler. Ambulansı beklerken, bu kitabı okumak için heyecanlanmışları. Onlardan kısa bir süre sonra motele gelen arabadan inen,  siyahlar içindeki adamlar, her odaya girdiler ve herkesi öldürdüler. Acaba adamın peşindeler miydi yoksa; hayvan tüyleri bulunan bir deri ile ile kaplanan kitabın peşinde mi?

  Ve bütün olaylar zinciri bu şekilde başladı. Lauren ve Shaun kitabı içeriği çözebilecekler miydi?

   Kitabın içinde bir kitap var. Heyecan kaplıyor bütün vücudunuzu, acaba şimdi neler olacak? Yoksa Shaun' un beyni mi bunları hazırladı ona? Bilmiyoruz. Rüya içinde rüyalar, entrikalar, dünyada çevrilen oyunlar var. Denklem içinde denklem var ve çözülmesi için zeki olmalısınız. Siz okurken sizi içine alan bir kitap bu. Aksiyon var, bilim kurgu var. Bilimse teoriler o kadar güzel harmanlanmış ki; her aşama da merak uyandırıyor.

   Kaliforniya' dan Roma' ya;  Paris' ten Pakistan' a uzanan ve sizi içine alan bu kitabı keyifle okuyun.

''Dünyada 3 din vardır. Yahudilik, İslam ve Hristiyanlık. Yahudiler paralarını  konuşturuyor ve tercih ettikleri adaylara mali yardım yaparak siyaseti etkiliyor. İslam bölünmüş bir din. Şiiler ve Sunniler birbirleriyle savaşıyor. Ama nükleer silaha sahip tek dini sınıf Katolikler.''



 
KAYIP DENKLEMLER
SCOTT BAKER
OLIMPOS YAYINLARI
592 SAYFA
 

1 yorum:

  1. Yorumu bile heyecanlı olmuş:) Çok merak ettim . Hemen okumalıyım.

    YanıtlaSil