30 Ocak 2015 Cuma

KİTAP OKUMA(MA)K

     Kitap okumak istiyor ve sürekli vaktinizin olmadığından mı yakınıyorsunuz? O zaman sizin kitap okumaya niyetiniz yok. Bir insan bir şeyi gerçekten canı gönülden istiyorsa zaten başarmış demektir. İşe giderken, eve dönerken otobüste okuyabilirsiniz, yemek molalarında okuyabilir, yatmadan önce bir kaç sayfa okuyabilirsiniz. 

      ''Boş vakitlerimde kitap okuyorum'' ben bu cümleyi hiç anlayamayanlardanım. Siz hiç boş vaktinizde ''yemek yiyor, su içiyor musunuz?'' olmadı şimdi.. Benim vaktim hep doludur, hiç boş zamanım olmadı mesela. 

     Bir insanın kitap okuması kadar keyif verici bir hobisi olmadıktan sonra, günleri boşa geçiyor demektir.  Kumanda elinizde, televizyonda zamping yapmak yerine, alın çayınızı ve açın kitabınızı başlayın okumaya. İnternette gereksiz yere vakit harcamaktansa, kitap okumak daha heyecan vericidir. Birisini beklerken, doktor randevusunde sıra beklerken, her boş zaman diliminde kitap okumak, bence dünyanın en güzel duygusudur. Asla canını sıkılmaz.

    İnternet yoksa, elektrik kesilmişse, sıra bekliyorsam kimin umurunda dünya.. Yeni tanıştığım insanlar kitap okuyorsa, her daim konuşacak konulara var demektir. Kitap okumayan birisi benim için sıkıcıdır ve tekdüze hayatı vardır. O yüzden çok da fazla ilgi alanıma girmez :)

   Kelime dağarcığımız genişler, kitaplardan, yazarlardan alıntılar yapabiliriz, hayal dünyamızda canlandırabiliriz. Bir kitaplığımızın olması, odamızdaki en güzel dekorasyondur.

     Ben kitap okurken, kendimi kaptırırım. Sayfaların hangi ara bitip, kitabımı sonlandırdığımı farkedemem. Tam bir kitap kurduyum. Kişileri, olayları kafamda canlandırır, onların yerine kendimi koyar, baş kahraman yapar, hevesle okurum. Hayal gücümü geliştiren, merak uyandıran, sonraki sayfada acaba ne olacak? heyecanına kapılarak okuyan bir kitap kurduyum ben.
Ayraca bile gerek duymam okurken, nerede kaldığım aklımdadır. Uyku bastırsa bile okurum ve kitap elimde sızıp kalırım. Hiç gitmediğim yerler hakkında fikir sahibi olurum. Bir kitap filme çevrilecekse, ben zaten konusunu ve içeriğini biliyorumdur. 

    Ve kitaplarımı okuduktan sonra asla satamam, ödünç veremem. Oldu da ödünç verdim, ''bak mutlaka geri getir, kitabıma iyi bak'' diye sıkı sıkı tembihlerim. Elimi uzatsam bile aslında o eli geri çeken biriyim. Bir çok kitabımı okul kütüphanelerine dağıtsam da, hala 3-4 koli kitabım var ve onlar benim en büyük hazinem.

Kısacası, kitap hayattır. 



Sevgiyle kalın :)

2 yorum:

  1. Kitap seveni çok severim, yani sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  2. sonuna kadar katılıyorum 2 cocukla çalışıyorum cogu gece ufak kızım yuzunden uykusuz kalıyorum ama yatmadan once kitap okumazsam içim rahat etmiyor.Bu bir alışkanlık, hayat tarzı ,benimseme sekli vakit yok demek sadece mazeret.Ve bende senin gibiyim asla kitaplarımı verememm :)) niyetim ilerde cocuklarıma geniş bir kitaplık bırakmak daha şimdiden ikiside kitap kurdu olmuş durumda.sevgiler..

    YanıtlaSil