17 Mart 2014 Pazartesi

BEN ADAMI AYRILIRKEN TANIRIM

Seren Serengil' in yıllar önce bir şarkısı vardı. 

''Ben adamı ayrılırken tanırım
Severken sayarken bilemem
Gururum gurur belki kıskanırım
Kolayca kolayca silemem
Ben adamı ayrılırken tanırım
Canımken cicimken bilemem
Gururum gurur belki kıskanırım
Kolayca kolayca silemem''


      O zamanlar ne kadar boş olduğunu düşünürdüm sözlerin. Geçenlerde kendimi bunu düşünürken bulana kadar. 


     Sevgiliyken-evliyken her şey güzeldir. Yaptığınız hatalar sineye çekilir, yanlışlara göz yumulur. Hayat güllük gülistanlıktır. Ailesinden hoşlanmadığınızı bildiği halde, sizi hoş görür. ''Seninle bir ömür geçireceğim ben'' sözleri vardır dillerinde. En yakın arkadaşınızı sevmediği halde, sizin için katlanır. Özel günleri unutmaz, sizi mutlu etmek tek amacıdır çünkü. Günün her anında arar, sorar, jestler yapar. Sevgi sözcükleri, sevgi dolu anlarla sizinle birliktedir. Kibardırlar, düşüncelidirler, elleri açıktır. Bir dediğinizi iki etmezler, ağzınızın içine bakarlar. Ne kadar medenidir, sizin düşünemediklerinizi düşünür, detayları belirler, olasılıkları hesaplar. Geçmiş geçmiştedir onun için. Onunla olduktan sonraki zamanlar artık vardır hayatında ve geleceğiniz düşünür.


    Sadece çıkarları için değildir bu davranışları. Normal yaşamında da, sevişirken de adam aynı adamdır. Sizin sevdiğiniz, sizi anlayan, aynı dili, aynı duyguları paylaştığınız adam..

Ve siz bu adam adeta taparsınız.

    Ve bir gün kara bulutlar çöker üzerinize. Yıldırımlar şiddetlidir, yağmur ise sağanak yağışlı. Ağzınızdan çıkan bir söz, aleyhinize kullanılacaktır. ''Sen zaten '' ile başlayan cümleler gelmeye başladıysa, devamını getirmeyin. Duyduklarınız hiç hoşunuza gitmeyecektir. İçindeki zehri akıtır, kusar nefretini ve siz hayret edersiniz. O adam, sevdiğiniz, taptığınız, ruh eşiniz artık yoktur. Onun bedeni şeytana satılmıştır.


    Siz bir yerde hata yapmadınız, üzülmeyin. Sevmek hata değildir. İnsanlar sadece sevmeyi beceremedikleri için, bir baloncuk dünyalarında oldukları için, gelişmedikleri için, yetişmedikleri için anlamıyorlar, anlamayacaklar.


   O ''Biz'' ile başlayan cümleler; ''Sen'' ve ''Senin'' yaptıkların, hataların, yanlışların, geçmişinle devam eder. Aylardır, yıllardır tanıdığınız aslında tanıyamadığınızdır. 


Üzülmeyin, hayat böyle işte; ''adam olanı ayrılıkta tanıyoruz.''


Unutmayın; ağzında bal olan arının bile kuyruğunda iğnesi vardır.




1 yorum:

  1. "Ben adamı ayrılırken tanırım" Gerçekten de böyle. Karşınızdaki insanın gerçek yüzünü görüyorsunuz. Güzel tespit ve güzel bir yazı :)

    YanıtlaSil