27 Mart 2013 Çarşamba

Hayatın SÜRPRİZİ

Sürpriz sürpriz sürpriz.

     Herkesin hoşuna giden, büyük-küçük demeden, ayılıp bayıldığı, sevmediğini söyleyenler olsa da inandırıcı olmadığı, gözlerin ışıl ışıl parladığı, bütün gerilimlerin yok olduğu, şirinliğin en düzey halini yaşadığımız o an; SÜRPRİZ :)

     İnsanoğlu işte, eğlenceye, sohbete, şamataya-makaraya, diskoya, partiye kısacası hayatta ne kadar eğlenceli şey varsa bayılır. Süprizlerle şımarır-şımartır, sevgiyle büyür-büyütür. Hediye almak ya da vermek, karşındakinin suratındaki samimi ifade, mutluluk kaynağı.
Her yaşadığımız an da bize bir hediye yaradandan. Aldığımız her nefes, yediğimiz her lokma, sağlığımız ve sevdiklerimiz. Bunlar da birer süpriz bizim için. Doğum anları, sevdiklerimizin yanımızda olduğu anlar, şefkatli kucaklar, gülümseyen suratlar. Gerçek sevgi yumağı.

   Her gün işleyen bir sistem var. Alarmla yataktan fırlamalar, ertelenen dakikalar, zar zor kalkıp giyinmeler, son dakika otobüse yetişmeler, kaçırılan otobüsler, biten benzinler, kırılan topuklar, unutulan evraklar, beklenen sıralar, yetiştirilmeyen işler, bitmek bilmez toplantılar, müdür-patron çilesi, iyi polis-kötü polis oyunu, hastanede oradan oraya koşuşturmalar, acılar, ağrılar-sızılar, yemek için vakit bulamamak, kahve-çay-sigara üçlüsü, şarjım bitiyor bombardımanı, net koptu çilesi, raporlar yetişmedi, akşama ne yemek yapsam, hatuna ne yalan söylesem de kaçsam, akşam yorgun argın eve gelişler, suratsızca sohbetsiz yenilen yemekler, televizyon karşısında uyuyakalmalar, rapor alsam da yarın işe gitmesem ve en zoru belki bir gün işe gittiğinizde işinizin olmayacağıdır.KOVULDUNUZ!

Alın size sürpriz!

Herkes yarını için bir sürpriz bekler hayattan.

'' Sevgili Evren,
Çok monoton bir hayatım var, bana bir yol göster! Ne yapmalıyım? Nasıl hayatımı düzene koymalıyım? Hayırlısı nedir benim için? Bir mucize gönder bana!''

   Her gün hızla akıp geçen zamanı tutamıyorum. Saatlerle yaşamaktan ise, nefret ediyorum. Oradan oraya koşturup duruyorum. Elimde ise koskoca bir hiç. Yaptıklarım görünsün ya da görünmesin. Yarına kalmadan unutulup gidiyor ve bakıyoruz ki, pufff yok olmuş.

   İşyerinde her gün uyduğumuz kurallar vardır ya, hayatta da var. Her gün işyerinde mecburen uymak zorundayız, dışarıda, ofiste ve evde. Her gün aynı şeyi yaşarken ertesi gün neler olacağını bilmiyoruz. Belki statümüz yükseldi ya da işsiz kaldık. İşsiz kaldık ama yeni işyerimiz belki daha iyi olacak bizim için. Evliliğin eşiğinden döndük, belki daha iyisi çıkacak karşımıza.

   Hayatta hep bir seçenek var önümüzde, nefes aldığımız sürece.

   Kaderimizi merak etsek de, cesaret edemiyoruz ya ne zaman öleceğimizi bilmeye...



                                Hayatınızın kıymetini bilin, kendiniz için. Yarınımızın garantisi yok.





2 yorum:

  1. Evet aslında bu anları süpriz olarak değerlendirirsek hayatımızın her anı bizim için bir süpriz ama ben seyrekde olsa o tatlı süprizleri yeğlerim hayatımda diğerlerini kanıksamışım süpriz olarak bile değerlendirmedim bu yazıyı okuyana kadar:)

    YanıtlaSil
  2. Hayattaki her anı süpriz olarak değerlendirip o kelimenin tılsımını bozmak istemiyorum aslında sen burda gerçi hayatımızın her anını süpriz olarak nitelendirmişsin ama ben hep hayatımdaki o tatlı anların süpriz olarak kalmasını istiyorum .süprizleri kanıksamak istemiyrum yani .Hep sık sık karşıma çıkan bir olgu olmasın:)ama seninkide başka bir bakış açısı

    YanıtlaSil